12 aprilie 2008

Saturday morning

Ora 9 - Zuri ma linge pe fata. Deschid un ochi. Soarele ma orbeste. Disperata, ma intind dupa ceas. 9.15. Panica, trebuia sa fiu deja la birou. Realizez ca e sambata.Ma bufneste rasul. O mangai pe Zuri. Ma intorc pe cealalta parte.

Ora 10 - Ma intind lenesa printre asternuturi. Nu mai pot sa dorm. Dar parca nu m-as ridica din pat. Stiu ca peste 2 zile o sa-mi doresc din tot sufletul inca 10 minunte de leneveala. Ma hotarasc sa ma rasfat. Stiu ca ma asteapta o zi plina, dar nu-mi pasa. Mai am cel putin o ora de lenevit. Fiindca azi, imi pot permite.

Ora 11 - Ma hotarasc sa ma ridic. Prima destinatie- bucataria. Prepararea drogului zilnic - cafeaua (la ce va gandeati?).

Iubesc diminetile de sambata. Pentru ca am timp pentru mine. Duminica e deja prea aproape de luni. Dar sambata - leneveala, cafea, toast, miere si o carte. Just perfect. Servesc micul dejun in pat. Sunt singura. Iubi e la un fotbal. Time for myself.

Imi savurez cafeaua, ma delectez cu "Batranul si marea". La TV e muzica buna. As vrea sa dureze o vesnicie. Scap, in sfarsit, de sentimentul ca nu am timp de nimic. Parca timpul se dilateaza. M-am oprit din alergat. Deschid geamul si aerul, inca rece, inunda camera. Imi lipsea o dimineata tihnita. O dimineata de sambata.