8 iunie 2008

Bookfest 2008

A venit, a trecut, am mai adaugat cateva titluri in biblioteca. Despre Bookfest, foarte putine de data asta, mediatizare mult mai slaba, vizitatori mult mai putini ca in anii trecuti.

In schimb, mai multe despre carti. Mi-a fost greu sa aleg, mai sunt cateva pe care mi le-as fi dorit si la care mi-a ramas gandul, dar de asta mai e si Gaudeamus in toamna. Pe cele care m-au convins de data asta, o sa vi le dezvalui in postul asta, desi sunt sigura ca cel putin una sau, poate doua, se vor mai intalni cu blog-ul dupa ce le voi parcurge randurile. Si asta pentru ca doar cartile care ma impresioneaza puternic dintr-un motiv sau altul, ajung pe blog. Celelalte, neterminate, sau terminate dar care peste 2 ani nu-mi vor mai spune nimic, vor ajunge langa celelalte in biblioteca deja neincapatoare. Si in lista mea de titluri, pe care poate vreodata o sa o fac publica. Deocamdata, mai avem de lucru.

Dar pana una alta, the show must begin. Asadar, in ordinea achizitiei:

1. Mirosul lumii - Radhika Jha.


Pe lista mea de anul trecut, "Mirosul lumii" spune povestea unei tinere care este nevoita sa se mute din Kenya la Paris. Paragraful de mai jos sintetizeaza tot ce stiu eu despre carte. A fost suficient cat sa ma convinga:
"Leela isi descopera o calitate neobisnuita ― un simt al mirosului deosebit de dezvoltat. O insusire aparent inofensiva, ba chiar folositoare uneori, care începe treptat sa-i coloreze fiecare trăire si fiecare reactie, de la dorinta sexuala la placerea de a mânca. Insă atunci cand mirosul salbatic si intunecat al propriului ei trup amenintă sa puna stapanire pe ea, Leela este infricosata la gandul ca incepe sa piarda controlul asupra vietii sale." (www.edituracorint.ro)

2. Femeia, victima a speciei? - Joyce Carol Oates


"Cele noua povestiri care compun volumul surprind femeia in cele mai crude ipostaze,motivate de pasiune,disperare,simt al dreptatii sau rautate pura,iar suspansul si misterul sunt elementele care tin totul la un loc.Eroinele lui J.C. Oates sunt puse sa se confrunte cu Raul care le inconjoara si descopera,in acelasi timp,cu stupoare,Raul dinauntrul lor.Mai crede,oare,cineva ca femeia este o simpla victima a speciei?" (www.edituracorint.ro)

3. Greselile Mirandei - Jill Mansell. Usurica, de plaja :D In vacanta de dupa licenta, sau poate intre 2 examene.















4. Mastile - Fumiko Enchi. Primul volum din lunga serie de autori japonezi ce se va perinda prin mainile mele. Nu stiu de unde vine obsesia, cert e ca astazi s-a nascut, sau mai bine zis, astazi a iesit la suprafata. Presimt ca vor mai urma cateva.


"Un roman cu intriga la fel de minutios tesuta ca detaliile de pe un chimono, reconstruieste pentru cititor imaginea unei feminitati instinctuale, crude, violente si a unei lumi in care dragostea ucide, la propriu.
Mieko Togano, este o femeie fascinanta, purtatoarea insemnelor unei traditii japoneze de posedare spirituala, in care iubirea si moartea se intrepatrund. In lumea scriitoarei Fumiko Enchi, legenda si superstitia coexista in chip firesc cu moartea moderna, pe care insa o deturneaza de la curgerea ei banala, perfect explicabila in termenii ratiunii." (www.librariilehumanitas.ro)

5. Adevarata viata de gheisa - Mineko Iwasaki. Poate de aici vine trendul, poate totul a inceput cu povestea gheisei lui Arthur Golden, pe care am citit-o pe nerasuflate. Acest volum este povestea adevarata a aceleiasi gheise, spusa chiar de ea, fara exagerari scriitoricesti si povesti romantate.
















6. Moartea Pinguinului - Andrei Kurkov. Uite un roman in cazul caruia ma las influentata de publicitate. Vad filmul care s-ar face dupa cartea asta, asa ca in mod normal nu s-ar fi aflat printre cartile pe care sa mi le doresc foarte tare, dar facem o exceptie ca prea convingatoare parea sefa de Curtea Veche, la TV, zilele trecute. Sa vedem ce iese.















7. And last, but not least, ca sa fie si fetisul meu legat de povestile din inalta societate satisfacut, LUX - Anna Godbersen.


"Anna Godbersen isi instalează decorul in New York-ul secolului al XIX-lea, in lumea inaltei societati din Manhattan, guvernata de iubiri interzise si intrigi complexe. Intr-o lume a luxului si a tradarii, in care aparentele sunt totul, iar incalcarea codului social este supremul pacat.
Suntem la New York, in toamna anului 1899, o epoca in care nimic nu e usor, in care fetele rebele trebuie sa se supună familiei lor." (www.nemira.ro)


Cam astea au fost titlurile de azi. E timpul sa ma pun pe treaba :)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am fost si eu azi :D Numai ca lumea s'a plictisit repede, pentru ca era foarte aglomerat, si nu am reusit sa iau prea multe carti. Am fost doar in primul pavilion :( Mi'am luat totusi, un ghid cu Portugalia :D:D Te pup!

Corina spunea...

Ma mir ca duminica a fost aglomerat. Sambata era chiar liber. Bine, eu am si fost cam intre 12 si 4, si banuiesc ca nu era tocmai o ora de vizitat Bookfest-ul. Poate cei mai multi au venit de dimineata sau spre seara. Dar si mie mi-era frica de aglmeratie, pentru ca anul trecut m-am enervat la culme ca nu puteam nici macar sa ajung la carti, atata lume era.

Vad ca tu ai reusit esentialul:D. Sper ca o sa te tii de cuvant si o sa deschizi un blog ca sa vedem si noi ce faci tu acolo, in fiecare zi :D.

Anonim spunea...

Si eu tot intre 12 si 4 am fost, dar fiind duminica, lumea nu mai era la serviciu...asa ca da, era cam greu sa ajungi la carti :(

Legat de blog, imi cer scuze inca o data, eram foarte grabita sa plec sa imi iau bilet de avion, si ti'am scris aia cu mult inainte sa mai zici tu ceva, dar netul din camin..e la fel de prost ca de obicei. Zilele astea apare si blogul :D Te pup!