6 august 2009

Ziua 4

Cartierul Defense (Grande Arche) - Arcul de Triumf - Champs Elysee

Ziua 4 a fost clar ziua Arcurilor. Desi ne-am urcat doar pe cel din Defense, pentru ca Arcul de Triumf era inchis, tot am dedicat-o lor.


1. Cartierul Defense.

Cartierul Defense este zona cladirilor zgarie nori. Aici isi au sediul cele mai mari companii, cartierul devenind astfel un important centru de afaceri. Parizienii au fost si de asta data mai destepti decat bucurestenii, si in loc sa strice toata arhitectura orasului cu cladiri din sticla si otel, le-au pus pe toate la un loc. Si a iesit o zona chiar draguta. Din punct de vedere arhitectural, constructiile sunt chiar interesante.

In mijlocul Defense, francezii nostri au construit Grande Arche, ca sa aduca si turistii in zona. Si le-a mers. Plus ca Grande Arche are si o intrebuintare practica, pentru ca e in acelasi timp si cladire de birouri. Da, da, in timp ce eram in lift si urcam pe el ne uitam la parizienii din birouri. Saracii!



2. Arcul de Triumf si Champs Elysee

Despre aceastea 2, ce sa va spun nou?
Aveti grija cu Arcul daca mergeti iarna. Nu e intotdeauna deschis din cauza ghetii care se formeaza pe trepte si a vantului. Noi l-am prins inchis, asa ca nu ne-am urcat pe el.

Champs Elysee este...well...Champs Elysee. Cel mai bine de vizitat seara, daca mergeti iarna. Bulevardul e superb luminat si impodobit, la fel si vitrinele magazinelor. Daca va tin buzunarele, aici gasiti magazine ale celor mai importante case de moda.

Niciun comentariu: