7 ianuarie 2008

Gregory Tour

Imi pare rau ca trebuie sa incep anul cu un post negativ. Insa, cand ma gandesc ce am patit din cauza Gregory Tour, parerea de rau trece in plan secundar. Se ivesc nervi si tipete.

O sa va spun o poveste. Poveste in care am fost actor fara voie. Sper sa aveti rabdare sa o cititi si, daca vreodata, in viata voastra, veti fi tentati sa plecati intr-o excursie organizata de Gregory Tour sa nu faceti greseala pe care am facut-o noi.

Inceputul era promitator. S-a plecat doar cu un sfert de ora intarziere, fata de o ora anul trecut, cu Omnia. Ghidul - domnisoara Miruna Petre- parea o domnisoara draguta, maleabila, un pic nesigura, ce-i drept, dar am inteles-o. Prima destinatie: Budapesta.
Drumul s-a desfasurat cam asa: plecare ora 4.15, ora 5 - oprire pentru pipi (de zece minute care usor, usor s-au transformat in jumatati de ora). Plecare din nou, ora 5.30, oprire din nou la ora 6.15 - pipi normal, ca doar plecasem in excursie cu gradinita. Si tot asa, pana la Budapesta. Opream autocarul la fiecare ora cate 20 -30 min. Grupul a exploatat slabiciunea de care dadea dovada domnisoara ghid, care nu indraznea sa refuze pe nimeni. Nu a reusit sa se impuna nici asupra duratei fiecarei opriri, astfel ca, desi ne opream pentru pipi, nimeni nu ezita sa se aseze la masa sa savureze o cafea sau sa manance ceva rapid. Asa am ajuns la Budapesta cu vreo 3 ore intarziere fata de ora stabilita si era cat p-aci sa ratam croaziera pe Dunare programata pentru aceeasi seara. Asta, desi s-a renuntat la turul panoramic cu autocarul care trebuia facut tot in seara respectiva. Deci pentru ca, lumea din autocar facea pipi din ora in ora, am ratat turul de oras. L-am amanat pt intoarcere. La croaziera am ajuns la limita, cu limbile scoase de atata alergat si cu nervii intinsi la maxim.

Speranta nu murise, totusi. Ne gandeam ca a doua zi, sigur domnisoara va face un program clar. Asa nu putea continua. Penru ca lumea o simtise slaba, de fiecare data cand incerca sa propuna ceva ce nu-i convenea unei singure persoane, se isca ditamai scandalul. Printre tipete si urlete, am ajuns la Viena. Aici, domnisoara a indraznit sa propuna doar 2 ore se colindat prin Viena. Numai ca asta nu le-a convenit unor "domnisoare" finute din spatele autocarului. Ele vroiau cel putin 4. Dupa ce au injurat-o si amenintat-o cu bataia, s-a ajuns la 3 ore. Si scandalul de abia incepea.

Cu chiu cu vai, am plecat spre Praga. Pe drum, domnisoara ne-a furnizat tot felul de informatii de interes maxim si de o importanta covarsitoare. Astfel, pana la Praga am aflat tot ce se putea despre toti sfintii de pe fata pamantului. Credeti ca despre Sf. Ion sau despre Sf. Maria?? Nu, dragii mei. Despre patronul pianului, al balerinilor, al ochilor, al dintilor si altii care imi scapa acum. Domnisoara fusese atat de ocupata sa citeasca tot despre acesti sfinti (cum au trait, de ce au fost facuti sfinti, unde sunt moastele lor si alte informatii din astea vitale), incat uitase un mic amanunt, si anume sa citeasca adresa hotelului la care urma sa ne cazam in Praga. Ne-am invartit nici mai mult nici mai putin decat 2 ore prin Praga (si nu exagerez aici!) pana sa gasim hotelul.

Cand in sfarsit, cineva din autocar, a avut inspiratia sa sune la hotel si sa ceara adresa, cei de acolo s-au oferit sa trimita o masina dupa noi care sa ne conduca la hotel, cu conditia sa le spunem unde suntem. Ei bine, domnisoara ghid a fost nevoita sa se uita pe o placuta cu numele strazii si sa citeasca adresa. Credeti ca a facut asta?? S-a gandit ca cel mai bine ar fi sa le descrie celor de la hotel zona in care ne aflam. Si le-a spus: Vad o strada cu multe cladiri, si un semn pe care scrie POZOR. Ei bine, semnul pe care scria Pozor, era un semn de circulatie. Pozor inseamna atentie si semnul ne atentiona la 50 de m in fata se ingusteaza strada. Nu-i asa ca ne puteti gasi? Nu se poate sa fie in Praga multe strazi cu cladiri pe ele si care sa contina si semne de circulatie cu cuvantul "Atentie!!!". Pana la urma, unor localnici li s-a facut mila de noi. La 11 noaptea si-au scos masina din curte si ne-au dus la hotel.

Si inca o surpriza. Hotelul nostru, care conform pliantului pe care il primisem era la 8 minute fata de centru, era de fapt la periferia orasului. Se facea cam jumatate de ora cu autocarul si cam 50 de min cu transportul in comun. Ceea ce poate n-ar fi fost o problema asa mare, daca am fi stiut de la bun inceput. Dar cand ne spui ca hotelul e la 8 minute de centru, ne facem numite sperante (de exemplu ca, prin apropiere, ar putea exista vreun restaurant in care sa putem manca). Am stat in padure. Am trecut si peste asta.

A doua zi, era in program vizitarea obiectivelor turistie din Praga. De la hotel si pana la primul, am rugat-o de nenumarate ori pe domnisoara sa opreasca autocarul ca sa schimbam euro in coroane cehesti, ca sa avem cu ce ne plati intrarea. Acum s-a gasit sa se impuna. Si nu l-a oprit. Consecinta: nu am vizitat mai nimic, in schimb le-am admirat pe dinafara. Castelul din Praga are niste geamuri foarte curate si niste ziduri foarte inalte. Va spun eu sigur! Ca sa nu mai zic ca aveam niste soferi care nu mai fusesera in Praga si nici macar nu stiau sa citeasca o harta. Desi aveau o harta cu toate obiectivele pe care trebuia sa le vizitam, ne-am invartit prin oras la nesfarsit. Cum e posibil ca, desi ai o harta in fata, tu, sofer fiind, sa nu reusesti sa jungi intr-un anumit loc decat dupa ce toata lumea incepe sa tipe si ghidul ajunge atat de disperat incat se da jos si se urca intr-un taxi pe care il pune sa mearga in fata autocarului???? O alta chestie care ne-a enervat la maximum a fost ca absolut tot ce era de vizitat in Praga fusese programat pt o singura zi. Noi habar nu aveam cat ar putea sa dureze vizita la toate cele, dar ne-am gandit ca cei de la Gregory Tour or fi stiind, Mare greseala!!! Stiti reclama aia in care se duc unii sa viziteze un muzeu si ghidul ii alearga si le spune ceva de genul "Pe dreapta picturi renascentiste, pe stanga nu stiu ce. Haideti mai repede ca aveti vederi la iesire"? Cam asa am vizitat noi Praga cu super ghida noastra. Si toate pana la 5, ca la 7 incepea petrecerea de revelion.

Cam la fel a fost si drumul la intoarcere, din nou ne-am ratacit. Si in Budapesta, si in Bratislava. Soferii tot nu stiau sa citeasca harta si domnisoara Miruna Petre tot nu stia adresele hotelurilor. Colac peste pupaza, s-a stricat si incalzirea in partea din spate a autocarului, asa ca cei care stateau acolo au degerat de frig, o mare parte din drum. Va dati seama ce discutii si certuri au mai iesit si in cauza asta si pe buna dreptate. Miruna a primit amenintari cu baiata in repetate randuri, cu datul in judecata si cu plangeri. Ce-i drept cu bataia nu am amenintat-o, dar o plangere la Gregory Tour am facut. Sa vedem ce raspuns primesc.

Orice ar fi, nu plecati niciunde cu Gregory Tour. Mai rau de atat nu se putea.

Daca ati avut rabdare sa citit pana aici, sunteti eroii mei:). Maine o sa va povestesc si depsre Praga pe cre am vizitat-o de unii singuri. Noroc ca noi am stiut sa citim o harta, ca altfel am fi explorat padurile din jurul hotelului. Praga merita vizitata. Numai sa aveti grija cu cine mergeti! Oricum ar fi, nu cu Gregory Tour!

30 de comentarii:

Anonim spunea...

Recitind toate peripetiile prin care am trecut, parca si acum imi vin o mie de nervi. Noroc ca Praga este atat de frumoasa incat si dupa o organizare atat de proasta, tot am zis ca a meritat. Oricum cred ca nimeni din cadrul Gregory Tour nu mai vizitase Praga, pt ca altfel nu se explica cum poti sa inghesui intr-o singura zi toate obiectivele care trebuie vizitate.

Corina spunea...

Pentru ca ai lasat comentariul la alt articol, ti l-am mutat eu aici, fara sa fac nici o modificare. o sa-ti raspund si aici si acolo, in cazul in care mai intri sa citesti raspunsul:



Buna seara, Corina
iti scrie "domnisoara" care a obiectat asupra celor doua ore de vizita la VIENA, care a contactat hotelul din Praga pentru ajutor dupa doua ore de cautari inutile ale Mirunei si care ar fi putut rezolva probelama mult mai devreme daca era asculatata de "elitistii" din fata autocarului, care a obiectat in legatura cu nepriceperea ghidei si a informatiilor de doi bani pe care ni le dadea, care a atras atentia ca nu merge caldura in spatele autocarului - ceea ce s-a intamplat inca de la plecare daca nu se stie nici acum.
te rog sa ai in vedere atat tu cat si cei care vor mai intra pe acest blog ca miruna nu a fost amenintata cu bataia niciodata desi la un moment dat chiar a rugat una dintre persoanele din autocar sa o loveasca. in schimb eu am fost amenintata cu bataia de catre un domn finut din fata.
cat despre reclamatii, ne vom ocupa si noi de cei de la GREGORY.
Oricum Miruna a facut mult mai multe mojcii decat stiti voi.

multumesc
gabi
albu.gabi@gmail.com

nu inteleg ghilimelele de la domnisoarele din spate.
oare cei ce-si cer pe drepturile sunt mitocani?

Corina spunea...

Mi se pare ca tu ai impresia ca eu i-am luat cumva apararea ghidei. Poate m-am exprimat eu gresit sau poate ai inteles tu gresit. Oricum ar fi, imi cer scuze daca te-am lezat. In nici un caz nu ii iau apararea, a fost un ghid de cel mai jos nivel, care nu a stiut sa faca un program, care nu a stiut sa se faca respectata, nu stia cele mai elementare informatii despre Praga, s.a.m.d.

Bineinteles ca mi se pare normal sa va cereti drepturile; nu sunt insa de acord cu modul in care ati facut-o. Ce-i drept despre la povestea cu amenintarea cu baiata nu am fost de fata, ci mi-a fost povestita. Dar, daca tu esti cine cred eu, te-am vazut cu ochii mei la Viena cum ai bruscat-o. Asta nu mi se pare ok. Si ca sa te mai lamuresc cu o chestie, grupul de elitisti din fata, cum ne zici tu, era de fapt o singura familie, care ne-a calcat si pe noi pe nervi si impotriva carora s-a format o mica alianta pana la sfarsit. Dar voi nu aveti cum sa stiti asta, pentru ca erati prea ocupati sa tipati si sa injurati. Asta nu e in regula. E ok sa iti ceri drepturile, nu e ok sa o faceti cum ati facut-o voi. Inca o data, si pe noi ne-a adus in pragul caderii nervoase aceasta domnisoara pe care nu stiu cine a atestat-o ca ghid, dar nu am reactionat nici pe departe ca voi. Cei de la Gregory Tour nu au nici o scuza ca si-au batut joc de excursia noastra.

Nu as vrea sa continuam cearta si aici, ci mai degraba sa ne amintim ca suntem de aceeasi parte.
Daca voi ati facut o plangere, ti-as multumi daca mi-ai spune si mie ce rezultat a avut, pentru ca noi nu am primit nici un raspuns pana acum!

Anonim spunea...

Ahahaha ce ma distrez!:)) Mai multa cearta,vreau mai multa,hai sa se ajunga la amenintari cu moartea, etc. Pai doar atat puteti? Ce e asta?? Am pierdut 10 minute pretioase din timpul meu de poker ca sa vad doar atat?? Vreau mai mult!!! Hai sa va vad! Daca nu intra si ghida aici sa injure a trait degeaba:))

Anonim spunea...

Oh, draga mea... Cate peripetii, si ce ghida idioata. :( Imi pare rau. Dar sunt sigura ca Praga a meritat macar jumatate din nervi. Intentionez si eu sa o vizitez, dar nu cu agentie turistica, o sa imi gasesc ceva hostel sau hotel si imi fac rezervare sau ma duc direct si transportul il mai negociez cu taica-miu. ;)

Corina spunea...

Marius- Sper ca si cei de la agentie sa citeasca post-ul asta. Nu de alta, dar se pare ca la mail-ul nostru nu se sinchisesc sa raspunda

Little bro - Te-oi distra tu acum, dar cati nervi ne-am facut...numai noi stim.

Tomata - O vizita la Praga fara nici o agentie de turism imi pare cel mai intelept lucru. Te poti descurca usor si sigur o sa ramai cu o impresie placuta. Cel putin la aul, si noi o sa plecam fara agentie de turism. Dupa experienta de anul asta, ne-am cam lecuit.

Anonim spunea...

Din pacate nu mai am timp sa raspund asa cum as fi avut odata.
dar cand te vei face si tu mai mare ai sa vezi ca ajungi mai repede la limita nervilor.
Nu am bruscat-o pe mititica. Daca ai fost martor de la bun inceput atunci ai vazut cum am incercat sa vorbesc calm si sa ii explic ca sunt mult mai multe de vazut in Viena decat ne lasa ea ragaz sa vizitam in trei ore. Insa Miruna nu se obosea nici macar sa ma priveasca; sa ma asculte nici vorba. Dupa care pur si simplu pleaca de langa mine lasandu-ma sa vorbesc. Mergem o vreme in paralel,eu vorbindu-i iar ea uitandu-se voit in alte directii. Eu, platitor de bilet si ghid implicit, cum ar trebui sa reactionez, sa o las sa ma trateze ca pe un homeless care-i cerseste un ban sau ca un om care-si spune parerea?
Ce crezi, Corina? Asa ca m-am asezat in fata ei iar ea a incercat sa treaca pe langa mine asa ca i-am pus mainile pe umeri si am oprit-o. Am tinut-o in loc. Asta se pare ca la tine se numeste a brusca. Foarte sensibil. Dar nu ma aflu aici sa ma cert cu nimeni ci doar sa clarific cateva lucruri. Acum spune-mi sincer: dupa mai mult de 12 ore in frigul din spatele autocarului - unde trebuia sa stam cu gecile pe noi, caciuli si fulare in cap motaind ca gainile in ger incercand macar sa adormim pentru a uita de picioarele bocna treziti adesea de Miruna care efectiv tipa in microfon informatii inutile sau icnete de satisfactie la ce debiteaza,vizitandu-ne rar doar pentru a incasa bani si mimand surzenia , vederea proasta si amnezia astfel incat orice o rugam era fie trecut cu vederea, uitat, neauzit sau nevazut - a o tine de umeri ca sa ne asculte, intr-un sfarsit este bruscare???
wow, trebuie sa fii sfant sa inghiti toate astea.
Gregory Tour nu o sa raspunda niciodata sesizarii voastre. OPC-ul este solutia. Cat despre Miruna- aceasta vedeta cu care daca nu as fi avut azi noapte un cosmar nu as mai fi pierdut acum timpul sa dau lamuriri- este un pericol public dupa parerea mea atat timp cat ii este permis sa predea la liceu sau in orice forma de invatamant sau sa aibe in responsabilitate oameni.
Nu stiu daca ai remarcat ca este agramata - nu nimereste intoteauna pluralul corect, cateodata conjuga aiurea, nu stiu daca i-ai vazut scrisul - de semianalfabet. Un exemplu:
Ne-a rugat pe toti sa ne redactam chitantele. Cineva a refuzat si trebuit sa scrie ea insasi "cincizeci" - ghici ce a iesit din penelul faimoasei: "cinzeci" cu toata credinta.E adevarat ca dex-ul l-a adoptat si pe acesta- dar e ruda de la tara a limbii academice pe care ar trebui sa o stapaneasca mititica.
Stiu ca nu ii tine nimeni partea.Dar vreau sa realizati ca ea si numai ea a impartit autocarul in grupuri de opinie dezinformandu-ne pe rand. Cand pe voi, cand pe noi. Machiavelica fiinta nu?
Ei dar noi am ajuns la capatul rabdarilor cu diversi incapabili care-si bat joc de noi. Ce ne facem cu ei?
Ar trebui sa faca mileuri si perii pentru restul vietii. Acolo nu exista nici un risc.
Amatorii de scandaluri pot urmari linistiti stirile de la ora 5. Aici are loc doar o discutie.

Anonim spunea...

buna ziua! cautand informatii pe internet despre diverse sejururi, am intrat si pe acest site...am citit articolul si comentarile cu mult interes... imi pare rau ca nu a fost o excursie reusita...totusi, cum a fost de revelion, unde l-ati petrecut??? Din cate am inteles, ghida nu avea experienta pe destinatiile respective. Totusi exista un program!!! De cele mai multe ori timpul acordat vizitarii unui oras nu e suficient!!! Inevitabil, apar discutii. Insa, consider ca atitudinea acelei persoane ( nu am inteles exact daca era un barbat sau o femeie, in fine genul nu conteaza prea mult)care a "brusca-o" ( cuvantul folosit in articol)pe ghida nu a fost cea corecta, oricat de mult ar fi grestit, nu agresezi mai ales fizic o alta persoana. EXISTA UN PROGRAM TURISTIC, SI ACELA TREBUIA RESPECTAT. GHIDA NU TREBUIA SA TINA CONT DE DOREANTELE CATORVA PERSOANE A STA MAI MULT INTR-UN LOC.ACELE PERSONAE AR FI TRENUIT SA CALATOREASCA SINGURE, NU IN GRUP. In privinta plangerilor facute, apreciez ca ele ar fi fost intemeiate doar pe motivele ca soferii si ghida ar fi trebuit sa cunoasca locatia hotelului si drumurile pana la obiectivele turistice si ca agentia de turism nu a informat suficient de clar turistii ca acele 8 min. se refera la faptul ca ele trebuiau parcurse cu autoturismul, si nu pe jos sau cu mijloace de transport in comun.
Am fost si eu in Praga acum cativa ani, pe cont propiu, cu prietenii mei, dar n-am stat atat de mult ca sa vizitez tot orasul. Insa, a fost superb!!!
Mi-ar palcea sa mai citesc impresiile dvs. de calatorii din alte tari si cu alte agentii sau pe cont propriu. Pana atunci, va doresc toate cele bune!!! Elena

Corina spunea...

@Elena - Revelionul propriu-zis a fost ok, in sensul ca hotelul si restaurantul erau foarte dragute, iar petrecerea a fost destul de reusita pentru un grup dezbinat de certuri. Cat despre timpul alocat vizitarii orasului, ai dreptate ca este putin de fiecare data, dar parca nici chiar asa putin. Spre exemplu, acum 2 ani de revelion, am fost la Istanbul, cu Omnia. Desi excursia a fost cu o zi mai scurta ca si durata si desi, Istanbulul e de cateva ori mai mare decat Praga, vizitele obiectivelor turistice au fost atat de bine organizate, incat am reusit sa le vedem pe toate si nu a fost absolut nici o plangere legata de programarea in timp. Oricine a fost la Praga, isi da seama ca este absoult imposibil sa vizitezi toate obiectivele importante, intr-o singura zi asa cum ne propuneau cei de la Gregory. Repet, cele importante. Pentru ca daca iti propui sa le vizitezi pe toate, ai devoie de cel putin o saptamana.
Sincer, chiar nu va puteti imagina cum am alergat pe 31 dintr-un loc intr-altul.

Cat despre ghid, pe langa punctele pe care le mentionati, faptul ca nu a fost in stare sa impuna programul, a creat atatea discutii incat, si acum, la cateva luni distanta de evenimente, tot ma mai enervez, numai gandindu-ma.

Intre timp, am primit si un raspuns de la cei de la Gregory Tour, pe care probabil nu l-as fi primit daca nu as fi scris si pe blog, ci as fi trimis doar un mail.Dar se pare ca acest post le-a adus destule prejudicii. Oricum, raspunsul lor a fost mai degraba unul de PR, decat unul sincer. Asta este.

Daca mai continuati sa intrati pe blog, cu siguranta veti mai citi despre vacantele mele. Va astept cu mare placere

Anonim spunea...

Cu Gregory Tour voi merge tot tiBebimpul pt ca au programe super! Sper sa mai petrecem clipe de vis la Praga,la Viena,la Budapesta!Stiti care e spilu? Totul e sa mergi in gasca!Toate bune si frumoase pt cei de la firma Gregory!

Corina spunea...

Anonim -> Mi se pare mie ca dumneavoastra nu va asumati responabilitatea celor afirmate intrucat nu va dezvaluiti identitatea.

Si de unde stiti ca eu nu am fost cu gasca? Chiar credeti ca daca se enerveaza 8 oameni, in loc de unul sau de doi e mai bine? Una e sa te distrezi cu prietenii si alta e sa te lovesti de oameni incompetenti, vorba unui coleg de-al meu.

Daca vreti sa mergeti in continuare cu Gregory Tour, mergeti. Eu nu am de gand sa va opresc. Cine a avut urechi sa auda ce am avut eu de spus, a auzit. Nu-mi propun sa-i duc la faliment.

Cat despre dumneavoastra, puteti fi foarte bine cineva de-al lor. De unde stiu eu ca nu e asa? Oricum, desi stiu sigur ca au aflat de existenta acestui post, nu au avut curajul sa iasa aici public si sa-si asume responsabilitatea.

Mi-au trimis mie un amarat de mail in care imi propuneau niste reduceri. Sa ramana cu ele! Mie nu-mi trebuie.

vasile spunea...

SI EU TOCMAI M-AM INTORS DINTR-O EXCURSIE ORGANIZATA DE GREGORY TOUR SI NU VA RECOMAND CA VREO DATA SA APLEATI LA ACESTA AGENTIE, NU STIE SA-SI ALEAGA PERSONALUL SI TOATA EXCURSIA A FOST UN FIASCO DIN CAUZA GHIDULUI SURPIRZE NEPLACUTE FIIND ZILNIC IAR IN LOC DE UN CONCEDIU RELAXANT M-AM INTORS MAI NERVOS SI OBOSIT DECAT PLECASEM

Anonim spunea...

cred ca glumiti cand faceti asemenea afirmatii despre Gregory Tour. eu am fost in 2008 in 2 excursii.EXTRAORDINAR ESTE PREA MIC CUVANTUL!

Corina spunea...

Anonim - Sunt sigura ca nu ati lasat acest comentariu din partea agentiei. Ihm. Dupa cate se pare nu mai sunt si alti sustinatori asa infocati ca dumneavostra. Ce pot sa zic, va doresc sejururi cat mai dragute in continuare.

Anonim spunea...

Si eu am fost intr-o excursie la Viena cu Gregory Toursi inainte de Craciun (2008) si pot spune ca a fost cea mai reusita excursie in care am fost. Ghida, dna Romanita, o femeie in jurul varstei de 60 ani, super amabila, dornica sa ofere cat mai multe informatii despre locurile, prin care trecem (am aflat extrem de multe informatii noi despre locuri din tara prin care am trecut de zeci de ori)despre magazinele mai ieftine, despre produsele specifice si preturile acestora, si foarte atenta cu totii turistii. Soferul, Adrian, tanar, perzentabil, cu un stil de condus impecabil si extrem de atent cu noi (ne ducea si ne lua din centru chiar daca in program nu era precizat acest lucru,avea grija sa fie autocarul mereu curat, am facut chiar o excursie extra-program..). Grupul nemaipomenit (eu am fost doar cu sotul), chiar daca majoritatea au fost oameni in varsta. Opririle se faceau dupa cel putin 3 ore de mers (exceptie cazurile in care trebuia sa lua sau sa lasam turisti de pe/in traseu sau urgentele - care la noi nu prea au fost). Daca cei de la Gregory Tour ar mai organiza excursii cu aceeasi echipa nu as ezita sa mai merg cu ei. Asta nu este doar parerea mea ci a majoritatii celor care au fost autocar cu mine in aceasta excursie....

Anonim spunea...

chiar ma ingroziti...poimaine plec cu gregory tour intr-un circuit austria bavaria si era foarte entuziasmata...dar dupa ce am citit aici, mi sa facut cam frica, sincer. sper k c sa inatamplat q "miruna" a fost doar un accident, si daca nu sper k faptul ca noi suntem grup de elevi de scoala q copii intre 11 si 16 ani o sa-i motiveze sa ne ofere cele mai bune conditii. imi pare rau pt ce sa intamplat la praga, chiar e un oras minunat. da cred ca de atunci si pana acum ai dat uitarii acest episod nefericit.
toma andreea, deea_bluesky94@yahoo.com...am dat cu anonim ca nu am cont pe google, da nu imi place sa dau mesaje anonime ca nu e corect

Corina spunea...

Andreea -> Poate ai mai mult noroc de cat am avut noi. Poate s-au mai deszvoltat si ei intre timp si si-au mai imbunatatit serviciile. Iti doersc vacanta placuta si sper sa nu ti-o strice nimeni. Te rog dupa ce te intorci, sa-ti rapesti 5 minute si sa ne spui cum a fost organizarea.

Simona spunea...

Miercuri plec in excursie cu Gregory Tour si sincer nu stiu la ce sa ma astept, sper totusi sa nu o revad pe madam Miruna. Am avut neplacerea sa o cunosc pe domnisoara Petre Miruna, dar cand am mers in Croatia cu Omnia. Daca ea e profesor de romana intr-un liceu mare din Bucuresti nu ar trebui sa ma mire nimic- pentru ca traiesc in Romania. Individa este o analfabeta si nu stiu sincer de ce s-a mai laudat ca e profesoara de romana- pentru tot drumul s-a straduit sa ne arate ca este o analfabeta. Ca sa nu mai zic ca mi-a stricat excursia- nu am retinut nimic- decat pasiunea ei bolnavicioasa pentru biserici- pe care am tot avut ocazia sa le vad pana mi s-a acrit. Noroc ca am avut un ghid cumparat despre Croatia si am stiut sa ma descurc si sa vad chestii frumoase si fara ajutorul habotnicei. Tot programul nostru se rezuma la a alerga de nebuni pe langa obiectivele pe care le aveam- pentru ca domnisoara sustinea sus si tare ca de fapt nu avem ce vedea si dupa aveam magnificul program liber- adica aveam toata libertatea din lume sa ne ratacim intr-un oras strain cat madam statea la o cafeluta cu babele pupincuriste din autocar.
Eu insa nu inteleg cum a putut individa asta sa termine o scoala de ghizi? Si cum de poate sa fie in continuare profesor pentru ca are cel putin o doaga sarita si stiu ca anual se cere la profesori un control pshihologic- pacat ca nu si unul psihiatric. Cand am aflat ca ea o sa fie ghida mea m-am speriat- pentru ca primisem deja informatii despre 'calificarea' individei. Acum ma bucur ca nu o am ca ghida si sincer va doresc sa nu o intalniti- pentru ca o sa va strice concediul.

Anonim spunea...

cititi blog-ul intreg, destul de bine

Anonim spunea...

Vreau sa plec si eu cu Gregory vara asta in Croatia - Opatija
Am vazut destule pareri proaste si mi-e cam frica
A mai ales cineva acest circuit?
Cei care au mai fost in Croatia cu aceasta agentie, imi pot da mai multe detalii?

Anonim spunea...

Fratilor, am inceput sa am emotii caci plec in curand in circuit cu Gregory... sper ca domnisoara ghid-profesoe a emigrat in Africa de sud!!!!!

Anonim spunea...

Fratilor, am inceput sa am emotii caci plec in curand in circuit cu Gregory... sper ca domnisoara ghid-profesoe a emigrat in Africa de sud!!!!!

Anonim spunea...

Am fost in Croatia si in Spania cu Gregory si totul a fost Ok, in sensul ca atat programul a fost respectat dar si ghidul a fost de apreciat. Din cate stiu acea ghida nu mai este la ei demult. Am auzit de ea la Christian tour si la Omnia.

Aurelian spunea...

Gregory Tour este firma de turism cu care am facut 3(trei)Revelioane la Praga, oras care te imbie sa-l vizitezi la permanenta.Ghidul a facut totul ( si a reusit ) ca desfasurarea excursiei sa fie ireprosabila. Cert este ca Gregory Tour este firma de turism pe care o voi folosi mereu. Recent m-am intors dintr-un sejur din Spania. A FOST SUPERB . Personal , recomand cu toata caldura sa mergeti in excursii cu aceasta firma. Inclusiv cei doi soferi au fost la inaltime.Niciodata nu au bajbait destinatia . AU MERS LA PUNCT OCHIT - PUNCT LOVIT.Pe langa profesionalimul echipei care conduce grupul se apreciaza si faptul ca sunt foarte sociabili.Oameni buni , anul asta voi merge tot cu ei la Revelion .Au oferte atractive. Nu m-am hotarat unde voi pleca de Revelion , dar cu GREGORY TOUR voi pleca. E un lucru hotarat.

Aurelian spunea...

Gregory Tour este firma de turism cu care am facut 3(trei)Revelioane la Praga, oras care te imbie sa-l vizitezi la permanenta.Ghidul a facut totul ( si a reusit ) ca desfasurarea excursiei sa fie ireprosabila. Cert este ca Gregory Tour este firma de turism pe care o voi folosi mereu. Recent m-am intors dintr-un sejur din Spania. A FOST SUPERB . Personal , recomand cu toata caldura sa mergeti in excursii cu aceasta firma. Inclusiv cei doi soferi au fost la inaltime.Niciodata nu au bajbait destinatia . AU MERS LA PUNCT OCHIT - PUNCT LOVIT.Oameni buni , anul asta voi merge tot cu ei la Revelion .Au oferte atractive. Nu m-am hotarat unde voi pleca de Revelion , dar cu GREGORY TOUR voi pleca. E un lucru hotarat.

Rhodopis spunea...

Si eu am fost de 2 ori cu Gregory Tour, in 2 excursii diferite, am avut 2 ghide diferite, prima: d-na Dorina Popovici, in excursia Spania - Costa Brava si a doua: aceeasi d-na Romanita de care a mai pomenit cineva dar pe care eu am avut-o in excursia "Incursiune in Asia Mica". Ambele au fost exceptionale. D-na Dorina este o adevarata enciclopedie ambulanta, vorbeste liber. Este si un om deosebit, ca si d-na Romanita care de asemenea ne-a povestit foarte multe si a facut pentru grupul nostru ceva ce nu orice ghid ar fi facut: grupul era nemultumit de un hotel (am avut norocul de a fi un grup unit, ne-am exprimat cu totii intr-un glas indignarea) iar d-na Romanita ne-a luat si a plecat cu noi sa ne cazeze la un altul mai bun. A anuntat la agentie si le-a spus ca daca nu ne gasesc ei alta cazare, pleaca cu noi si ne gaseste dumneaei si ne cazeaza pe banii dumneaei. A fost extraordinara!!! Nota 20 este prea mica!!! Oricum agentia a rezolvat rapid problema, deci au fost foarte ok si cei de la sediu.
Am de facut o precizare cu care probabil ar fi trebuit chiar sa incep: ghizii nu sunt ai firmei ci sunt colaboratori. Banuiesc ca in momentul in care se primesc reclamatii despre un ghid, agentia renunta la colaborare.
Problema este ca abia in momentul in care se intruneste numarul minim de participanti la excursie, deci exista certitudinea ca se va face, incepe cautarea unui ghid care sa fie liber in acea perioada. Si cateodata se accepta si un ghid despre care exista referinte mai proaste, pentru ca altfel nu s-ar mai face deloc excursia.
Eu merg de multi ani in programe cu autocarul si de aceea stiu deja cum se procedeaza. Si dupa atatia ani va pot spune ca Gregory este cea mai ok agentie. Am fost si cu Karatravel si mi-a placut, dar in plus fata de Kara, Gregory au preturi mai mici si bonus-uri importante (excursii gratuite care la alte agentii, in cadrul unui program similar, se platesc).
Pe cat posibil voi calatori tot cu Gregory si de acum inainte.

Alexandra spunea...

Eu am fost cu Gregory Tour in acesta iarna la Koln si pot spune ca mi-a placut! Nu am avut vreo nemultumire si chair totul a mers uns! Nu mai stiu de cand n-am mai ajuns la Budapesta la ora 19 si este prima data cand stau in Budapesta la un hotel central! Ghida era draguta, soferii s-au descurcat exemplar (au gasit toate stradutele posibile si imposibile) si bonusul de la Koln, concertul de anul nou al lui Andre Rieu a fost o idee extraordinara> din pacata, experiente neplacute se intampla mai cu toate agentiile din Romania, nu conteaza ca sunt abia infiintate sau au experienta, dar important este sa reusesti sa treci peste (daca se poata ca unele evenimente sunt de-a dreptul deranjante). Eu din 2001 calatoresc in diverse tari ale Europei, am fost si cu Omnia, Kara travel si inca vreo 2 agentii pe al caror nume nu mi-l amintesc si am avut partea mea de dezamagiri si nervi. In Italia, pe ditamai autostrada, am ramas fara benzina, soferul nu credea ca a ramas fara benzina si a calat motorul. Si excursia era cu avionul, deci mai scumpa decat restul, dar soferul a uitat ca masina merge cu benzina si credea ca se alimenteaza cu aer. Am uitat sa spun ca era iarna si afara era seara. Finalul a fost fericit, dar cele 3 ore de stat in frig inca le mai simt. Si cate si mai cate dar le-am uitat ca am incercat sa iau partea plina ca nu am multe zile de concediu in an si e pacat si in acele zile sa ma enervez. Deci, referitor la Gregory Tour, momentan, am cuvinte de lauda si multi din autocar erau la a 4-a sau a 5-a excursie cu acesta agentie si erau super-mega incantati. Totul este o loterie.

Anonim spunea...

Croatia cu autocarul, cu un ghid care povesteste de canionul Tara si parcul Durmitor dar noi eram in cu totul alta zona...............punct turistic ratat. Scuze n-ai sa vezi. Soferii gresesc drumul 2-3 ore. Scuze n-ai sa vezi. Cazarile la hotel le fac turistii nu insotitorul de grup. Se schimba cazari si ............scuze sau explicatii n-ai sa vezi.

Anonim spunea...

vrei sa pleci cu aceasta agentie? Invata singur traseul, asigurate ca soferii nu gresesc traseul iar ghidul iti vorbeste despre traseul existent sau doar de cel pe care trebuia efectuat.

Liliana Mititelu spunea...

Tocmai ne-am intors dintr-un tur Budapesta-Viena-Salszburg-Munchen, cu destinatie :concertul lui Andre Rieu. Am fost pentru a patra oara pe acest traseu, dar prima data cu Gregory.Pe scurt: program excelent organizat, bine respectat,atractiv si interesant. Soferii Adrian si Eugen, foarte buni , ghidul, bine informat, documentat si profesionist. Am citit postarile anterioare si cred ca cele relatate au fost adevarate, dar, se vede treaba, ca lucrurile s-au imbunatatit intre timp, iar referintele pozitive nu sunt doar intamplatoare.Reusita unei astfel de excursii depinde foarte mult de ghid, iar noi am fost norocosi, fapt pentru care o felicit pe d-na. Mihaela Grigore.