30 iulie 2008

Calatorie medievala

Weekend de poveste. Weekend cu domni si domnite. Weekend cu chitara. Weekend cu teatru si animatie. Weekend cu costume si masti. Mister, intoarcere in timp, toate le-am gasit in Sighisoara.

Desi lumea spune ca nu mai e cum era odata, localnicii se plang ca nu mai are acelasi succes si desi era plin de oameni dubiosi, eu m-am simtit bine anul asta la Sighisora. But then again, probabil ca si compania in care te gasesti face toti banii.

Despre Festivalul de la Sighisoara, cu bune si cu rele, in cele ce urmeaza:

Relele care m-au afectat pe mine sunt putine, dar trebuie mentionate. Prima, si cea mai importanta, cand am ajuns (vineri seara) cetatea era plina de tiganusi si homeless people. Care nu ar fi o problema asa mare in principiu. Doar ca in momentul cand se iau la bataie langa tine, cand se imbrancesc in grupurile de turisti, cand ii auzi zicand "fura ba si tu de la astia mai bogati" parca situatia se schimba. Si ajungi sa-ti fie teama pentru aparatul de fotografiat pe care il tii in mana, pentru tine si te gandesti daca grupul ala de straini din fata ta se vor mai intoarce in Romania dupa ce vad 4-5 tiganusi batand un altul chiar in fata lor.

Despre mici si bere, si oamenii (romani, de data asta) care nu stiu sa se simta bine decat atunci cand isi beau mintile si incep sa se dea in spectacol in cel mai penibil mod, nu va mai povestesc pentru ca stiti despre ce vorbesc. In plus, vreau sa trec la aspectele pozitive.

A se consemna ca e prima oara cand merg in Sighisoara, desi imi doresc de mult sa ajung la festival, deci nu vor exista comparatii cu anii trecuti.

Anul asta a fost un program incarcat de piese de teatru, de muzica veche si medievala, de spectacole cu diverse teme si de tot felul de manifestari de gen, menite sa ne introduca in lumea medievala. Desi vineri seara, ne-am retras destul de repede, sambata am descoperit Sighisoara pe care o asteptam.

Am servit la micul dejun, un spectacol extraordinar de teatru pe picioroange, de la care imi pare rau ca nu am poze. Uitasem aparatul in camera.

Intre micul dejun si pranz ne-am culturalizat cu vizitarea Muzeului de Istorie si a cetatii. Habar nu aveam ca cetatea e asa mare si ca sunt oameni care locuiesc chiar in incinta ei.

La pranz am servit o masa copioasa. Primul fel - "Cavalerii coroanei", spectacol sustinut de Teatrul Strada din Brasov. Poveste simpla in aparenta, dar cu multe semnificatii profunde.






















Al doilea fel - Spectacol Commedia dell’ Arte, sustinut de studenti ai Universitatii de Artă Teatrală Târgu-Mureş. O satira despre oameni bogati, despre prostia omeneasca dusa la extrem. Nota 10 pentru actrita care o joaca pe printesa lui taticu'. Absolut savuroasa. Si-a intrat atat de bine in rol, incat am avut impresia si dupa spectacol, ca inca mai avea reminiscente.:) Imi pare rau ca nu i-am retinut numele. Ii pun poza. Sper sa compenseze.































Desertul- prajitura italiana - Spectacolul stegarilor “Il Mastrogiurato”,din Italia. Am crezut ca nu o sa scapam fara un steag infipt in frunte sau in piept, dar iata-ma scriind pe blog, asa ca oamenii chiar stiu ce fac.






























La cina, ne-am gandit sa alegem ceva mai sofisticat. Asa ca am ales sa partcipam la "Medival Fashion Show", oferit de Mariana Pachis. Faptul ca am mers aici nu are nici o legatura cu obsesia mea pentru haine si Iubi a fost chiar incantat, nicidecum tarat cu forta de mine, da???

















Cam atat deocamdata. Mai este ceva ce as vrea sa va povestesc, dar mai astept cateva zile.Pentru ca vreau sa va spun povestea completa. O sa intelegeti atunci.

4 comentarii:

Anonim spunea...

In afara faptului k m'ai lasat f curioasa cu ultimele 2 randuri...ma gandesc sa nu te sun acum, ca poate dormi (unii mai si lucreaza, stiu :D ). So..LA MULTI ANI!!! Sper sa ai o zi perfecta si..ne'auzim maine(azi..whatever). :* :* :*

Pupica spunea...

ai uitat sa spui de scarile alea multe care v-au facut sa gafaiti asa rau..stii tu:))

Corina spunea...

Ana - Multumesc pentru urari. Astazi iti satisfac curiozitatea

Pupica - Nu am uitat, m-am concentrat asupra activitatilor culturale si nu asupra gafaielilor noastre :D

Anonim spunea...

imi pare tare rau ca nu am ajuns si noi. chiar in weekendul ala a fost si concertul lui lenny.
imi doresc demult sa ajung si eu la sighisoara, am auzit ca e superb orasul.
Anul viitor e pe lista de prioritati, sper sa nu mai fie nici un concert in perioada aia. :P
frumoase poze. trebuia sa mai pui si cu orasul.