31 octombrie 2008

True friends tell you painfull truths

Si nu poti sa te superi. Pentru ca au dreptate. Poti doar sa te gandesti ce dracu e de facut. Sau mai bine zis, daca o sa ai curaj sa faci cea ce stii ca trebuie facut. Mai jos cateva extracte dintr-un mail al Anei:

"Off. Tu nu iti dai seama la cate renunti pentru un job care deja nu mai are sens? Chiar nu crezi ca meriti mai mult? Nu inteleg de ce nu iti dai demisia. Pentru ca imi este foarte clar ca situatia asta nu o sa se imbunatateasca. Si cred ca esti si tu constienta de asta. Muncesti prea mult, nu iti mai face placere, si tu esti singura care pierde din chestia asta.

Ai 23 de ani. Ai tot timpul din lume sa iti gasesti ceva mai bun. Si stai o luna acasa, poate chiar 2. Si ce daca? Profiti de timpul asta sa iti revii, sa citesti o carte buna (gata cu serialele!), te plimbi in parc, iesi seara in oras si te ametesti, poate chiar te imbeti o data. Si iti cauti cu foarte mare atentie alt job, sunt convinsa ca o sa gasesti. Serios, nu am nici cea mai mica indoiala. Cand o sa vada oamenii aia la interviu cat de puternica, desteapta si de tare (foarte!) esti, o sa vrea sa te angajeze imediat. Dar pentru ca ei sa vada asta, trebuie sa vezi si tu. Sa'ti amintesc de masterul ala la Cambridge? Nu e o chestie de care poti sa zici 'big deal, anybody can do it'. E ceva foarte important si nu poate fi obtinut de oricine, si uite ca tu ai reusit. Asta ar trebui sa iti spuna ceva despre tine, nu crezi?

Asa ca gandeste'te bine cat de important e sa ramai cu un job mediocru si un sef idiot, fa o lista cu argumente conta, ca pro nu cred ca ai, dar fa ceva! Parca vroiai un weekend in care sa nu stii cu o luna inainte ce o sa faci. Well, cam asta ar fi solutia, sa iti dai demisia. Acum un an si ceva am citit chestia asta. Ei, zic sa o mai citesti si tu de cateva ori."

Are dreptate. Mare. Doar ca e greu...al naibii de greu.

6 comentarii:

Anonim spunea...

am intrat intamplator pe blogul tau si am descoperit ca ai la blogroll pe inozza.eram o fana a blogului ei cand era public...as vrea sa citesc in contiunare blogul ei, insa nu stiu cum sa fac. dc mi-ai explica ti-as fi recunoscatoare.multumesc!

Anonim spunea...

Na, asta nu e un painful truth, e doar un truth. :)
Si are dreptate. Joburi se gasesc cu nemiluita, mai ales daca ai o pregatire asa solida. Capul sus, si daca nu te simti bine facand ceea ce faci... quit it. :)
Ai prietene bune, asculta de ele.

Anonim spunea...

Are dreptate...Si totusi, cine e Ana? :)

Anonim spunea...

A...gata..am intrat pe blogul ei.. Sa nu ai accept la comment :)

Corina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Corina spunea...

Anonim - Poti sa intri pe blogul ei, daca ii dai un mail la inozza@gmail.com

Tomata - Of, am ascultat. In sfasit am facut ceva.

Dana - Simt o nota de gelozie??:) Este Ana Pirea.
Doooh.

Tot tu - Nu am mai dat accept pt ca nu m-am ocupat de blog in ultima vreme. Uite, ti-am si raspuns mai sus