11 decembrie 2007

Insomnie...

O veioza aprinsa si un monitor pe un birou tacut. O catelusha care rontaie o curmala sterpelita si cineva care doarme. Plus o insomniaca, cu gandurile ei impartasite cu varfurile degetelor pe tastele reci, incercand sa nu faca prea mult zgomot. E 3.23 a.m. Deja a trezit catelusha. Acum e prea tarziu. Scanceste la picioarele ei si toate franturile de idei i se imprastie intr-o secunda. Se scufunda in ochisorii aia, ca doua margele negre, uita, pentru o secunda, de insomnia ei.

Cineva, mult mai intelept ca ea, a spus odata ca insomnia este o "incercare zadarnica de a ne prelungi viata". Se intreaba: incerc oare sa-mi prelungesc viata?? Simt ca nu mai am timp?? Nu e asta...ar trebui sa fie altceva atunci. Dar ce? Suferinta provoaca insomnie ii spune cineva cu inima franta pe YM. Dar ea nu sufera. Pentru ca, daca ar fi suferit, cu siguranta ar fi dormit la ora asta. Somnul ar fi singurul care ar reusi sa o faca sa nu se mai gandeasca, sa nu mai analizeze, sa nu mai invarta cutitul in rana. Mai mult, astazi e chiar fericita. Cuprinsa de un sentiment ciudat de beatitudine. E din cauza Craciunului si a miilor de chestii complet inutile, scumpe, dar atat de datatoare de satisfactii momentane si pe care le-a cumparat in ultimele zile.

I se face somn in timp ce scrie randurile astea. Le salveaza si merge in pat. Plapuma atarna inca prea greu. Se ridica din nou. Ii e somn si totusi nu poate sa adoarma. O chinuie o intrebare: De ce?...poate stiti voi motivul, sau macar il banuiti, poate ii spuneti de ce nu puteti voi sa dormiti. Asa o sa-si gaseasca si ea raspunsul ei.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu pot sa dorm cand nu ma lasa colegele de camera. Si cand mi'e dor de acasa. Si de prieteni. Si cand ma bantuie amintiri si frustrari pe care le credeam uitate. Si cand nu'mi gasesc locul...sau pe mine.

Elena Maria spunea...

eu nu pot sa dorm pentru ca ma gandesc continuu la anumite lucruri pe care mi le doresc foarte tare si inca nu le pot pune in practica...
sau mi se intampla sa fiu foarte entuziasmata de un ceva si sa nu pot dormi.

Anonim spunea...

vrei sa dormi si dormi.
nu vrei, nu dormi. right? :P

Anonim spunea...

Eu nu am probleme :))

Corina spunea...

Ana -> Asta cu colegele de camera e un motiv bun:) Dar cand vine vorba de amintirile si frustrarile alea pe care le credeai uitate, sper sa nu fie vorba de cineva ala la care ma gandesc eu :)

Equilibru -> Motivele tale sunt numai de bine:)

Danutz -> Crezi?

Nomak -> Nu vreau sa ma gandesc de ce nu ai tu probleme :) ca stiu ce-ti coace mintea cand altii dorm, si tu esti treaz...

Anonim spunea...

Buna seara, Corina
iti scrie "domnisoara" care a obiectat asupra celor doua ore de vizita la VIENA, care a contactat hotelul din Praga pentru ajutor dupa doua ore de cautari inutile ale Mirunei si care ar fi putut rezolva probelama mult mai devreme daca era asculatata de "elitistii" din fata autocarului, care a obiectat in legatura cu nepriceperea ghidei si a informatiilor de doi bani pe care ni le dadea, care a atras atentia ca nu merge caldura in spatele autocarului - ceea ce s-a intamplat inca de la plecare daca nu se stie nici acum.
te rog sa ai in vedere atat tu cat si cei care vor mai intra pe acest blog ca miruna nu a fost amenintata cu bataia niciodata desi la un moment dat chiar a rugat una dintre persoanele din autocar sa o loveasca. in schimb eu am fost amenintata cu bataia de catre un domn finut din fata.
cat despre reclamatii, ne vom ocupa si noi de cei de la GREGORY.
Oricum Miruna a facut mult mai multe mojcii decat stiti voi.

multumesc
gabi
albu.gabi@gmail.com

nu inteleg ghilimelele de la domnisoarele din spate.
oare cei ce-si cer pe drepturile sunt mitocani?

Corina spunea...

Mi se pare ca tu ai impresia ca eu i-am luat cumva apararea ghidei. Poate m-am exprimat eu gresit sau poate ai inteles tu gresit. Oricum ar fi, imi cer scuze daca te-am lezat. In nici un caz nu ii iau apararea, a fost un ghid de cel mai jos nivel, care nu a stiut sa faca un program, care nu a stiut sa se faca respectata, nu stia cele mai elementare informatii despre Praga, s.a.m.d.

Bineinteles ca mi se pare normal sa va cereti drepturile; nu sunt insa de acord cu modul in care ati facut-o. Ce-i drept despre la povestea cu amenintarea cu baiata nu am fost de fata, ci mi-a fost povestita. Dar, daca tu esti cine cred eu, te-am vazut cu ochii mei la Viena cum ai bruscat-o. Asta nu mi se pare ok. Si ca sa te mai lamuresc cu o chestie, grupul de elitisti din fata, cum ne zici tu, era de fapt o singura familie, care ne-a calcat si pe noi pe nervi si impotriva carora s-a format o mica alianta pana la sfarsit. Dar voi nu aveti cum sa stiti asta, pentru ca erati prea ocupati sa tipati si sa injurati. Asta nu e in regula. E ok sa iti ceri drepturile, nu e ok sa o faceti cum ati facut-o voi. Inca o data, si pe noi ne-a adus in pragul caderii nervoase aceasta domnisoara pe care nu stiu cine a atestat-o ca ghid, dar nu am reactionat nici pe departe ca voi. Cei de la Gregory Tour nu au nici o scuza ca si-au batut joc de excursia noastra.

Nu as vrea sa continuam cearta si aici, ci mai degraba sa ne amintim ca suntem de aceeasi parte.
Daca voi ati facut o plangere, ti-as multumi daca mi-ai spune si mie ce rezultat a avut, pentru ca noi nu am primit nici un raspuns pana acum!