6 decembrie 2007

Mami

De fiecare data cand o expun pe mama unor prieteni, cunostiinte, colegi, ea reuseste cumva sa-i cucereasca pe toti. Si o face din prima. Nu cunosc o singura persoana in lumea asta care sa nu o aprecieze. Nu stiu ce e acel "ceva" pe care il are din belsug si care o face sa straluceasca in orice imprejurare. Stiu doar ca as vrea sa-mi imprumute si mie macar un dram. Si o iubesc cu atat mai mult, cu cat e doar a mea.

Ei ii datorez cele mai frumoase trasaturi pe care le am. Ii datorez zambetul, culoarea ochilor, optimismul, increderea in mine, perseverenta, sufletul meu bine ascuns sub o raceala aparenta.

De la ea primesc cele mai bune sfaturi, cu ea pot sa discut orice, ea ma citeste ca pe propria-i palma. Stie ce gandesc inainte ca eu sa-mi dau seama. Ea m-a invatat sa ii accept pe ceilalti asa cum sunt, ea m-a invatat sa cred in oameni, ea m-a invatat sa traiesc.

Imi amintesc si acum cu cata dragoste m-a imbracat in paiata pentru o serbare de la gradinita, cum s-a luptat in prima zi de scoala sa merg la invatatoarea pe care o alesese, cum a plans cand am intrat la primul examen din viata mea (si apoi la toate celelalte importante), cum m-a sprijinit cand nu ma mai puteam ridica si cand simteam ca totul se naruie in jurul meu. Mama a fost o luptatoare si o optimista, si stiu ca asa voi fi si eu. Pentru ca asta am apreciat cel mai mult la ea.

Multumesc, mami! Petru ca m-ai crescut...Pentru ca ma iubesti...Pentru ca ma ciondanesti...Pentru ca m-ai lasat sa fac propriile mele greseli...Pentru ca ma accepti asa cum sunt...Pentru ca stii intotdeauna ce trebuie sa spui...Pentru ca ma mangai pe cap ...Pentru ca ai transforamat o casa in "acasa"

Nu stiu cum voi putea vreodata sa-i arat cat de mult o iubesc. Ea nu va citi randurile astea, cel mai probabil, niciodata. Pentru ca, pentru ea, un gest face cat o mie de cuvinte.

10 comentarii:

Anonim spunea...

De ce nu ii arati ce ai scris aici? Sigur o sa se simta mandra.

Anonim spunea...

Wow, you really love your mum. Cred, totusi, ca toti simtim asa pentru mamele noastre

Anonim spunea...

Esti o norocoasa! Eu nu ma inteleg deloc cu mama! Nu suntem pe aceeasi lungime de unda.

Corina spunea...

Mircea -> Probabil ca s-ar simti. Dar am zis si in post, ca, pt ea, un gest face cat o mie de cuvinte. Cr4ed ca ar functioa mai bine daca i-as da o imbratisare

Silvia -> I do, I do. Si sa stii ca nu e universal valabil. Cnosc persoane care nu se inteleg deloc cu mamele lor.

Larisa -> Cati ani ai?? S-ar putea ca, atunci cand o sa mai cresti, sa vezi lucrurile cu alti ochi.

To all -> Hai ca m-ati facut sa-mi fie dor de ea. Si nu o mai vad pana la Craciun :(

Anonim spunea...

Ce m-ai întristat :(
Dar mă bucur pentru tine. Şi pentru mama ta că are o fată ca tine.

Anonim spunea...

:)

Corina spunea...

Dida -> Nu era intentia mea sa te intristez. Cred ca amandoua suntem norocoase.

Danutz -> :)

Corina spunea...

Dida -> Nu era intentia mea sa te intristez. Cred ca amandoua suntem norocoase.

Danutz -> :)

Elena Maria spunea...

m-ai terminat....e perfect pentru mama postul. superb.

Corina spunea...

Equilibru -> Multumesc :) asa mi-as dori ca post-ul asta s fie perfect pt toate mamele din lume, nu doar pt ale noastre