19 noiembrie 2007

Raftul Denisei sau cum mi-am dat seama ca sunt o "incuiata"

De mult urmaresc colectia "Raftul Denisei" de la editura Humanitas. Imi aduc si acum cum am descoperit-o. Eram la un targ de carte si Denisa ne povestea pe spatele unei carti cum ca in aceasta colectie vor aparea numai cartile dragi sufletului ei si numai cele care o conving ca merita sa ocupe un loc aici. Cu fiecare carte pe are o citeam din aceasta colectie, aveam impresia ca descopar o parte din sufletul ei si in mintea mea imi creasem deja o imagine despre Denisa. Habar nu aveam cine e Denisa in realitate sau cum arata. Asta, pana saptamana trecuta cand am vazut-o la TV, la "Jurnal Cultural".

Ceva s-a rupat in mine. Denisa nu era deloc asa cum mi-o imaginasem. Nici fizic si nici ceea ce spunea nu prea mi-a placut. Nu era deloc cea pe care mi-o imaginasem eu. Acum am o reactie de respingere fata de cartile din colectia asta, doar pentru ca nu imi place editoarea lor. De ce nu ma pot debarasa de impresia pe care mi-a lasat-o? De ce sunt atat de incuiata incat sa nu mai pot sa-i apreciez munca, doar pentru ca mi-a creat o impresie negativa? Si eu care ma credeam mare si tare, si facand parte din categoria selecta a oamenilor care nu judeca un om dupa aparente, dupa aspectul fizic, sau dupa cateva cuvinte...rahat...nu sunt asa. Nu-mi place sa o recunosc. Tot speram ca o sa treaca senzatia asta, dar nu. De ce nu pot sa trec peste imaginea pe care mi-o creasem si sa accept ca ea e altfel? Si s-o iau ca atare?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pentr ca asa suntem facuti, sa judecam dupa aparente. You'll get over it!

Anonim spunea...

Ce nu ti-a placut la ea atat de mult, incat sa ai reactia asta?

Anonim spunea...

ti-ai creat o imagine asupra persoanei si realitatea ti-a aratat alta. discrepanta te-a afectat. de asta o respingi. nu din cauza fizicului. daca o stiai de la inceput, poate o acceptai asa cum este de fapt. in spatele cuvintelor putem crea lumi inexistente.

Corina spunea...

Silvia -> Sper!!!

Alina -> A fost o combinatie de de chestii care mi s-au parut aiurea: ce spunea, cum spunea, cum arata, atitudinea ei, tonul. Diferenta dintre imaginea reala si cea pe care mi-o creasem eu este mare. Mi se mai intampla asta si cand resping filmele care apar dupa carti pe care le-am citit, pentru ca nu intruchipeaza personajele si reactiile lor din carte asa cum mi-as fi imaginat eu

Danutz -> Nu m-am gandit cum ar fi fost daca as fi stiut-o de la inceput. Cel mai probabil, ai dreptate. M-as fi impacat de mult cu gandul ca e o scorpie ingamfata si urata care editeaza carti bune. :)

Anonim spunea...

Cred ca esti putin falsa.Ia mai gandeste-te?

Corina spunea...

Anonim -> Daca stii tu de ce sunt falsa, ia spune-mi si mie ca poate iti dau dreptate. Dar da-ti jos haina anonimatului si asuma-ti ceea ce afirmi.