29 noiembrie 2007

Lansare Firma


Aseara, in Music Club, Firma a reusit sa stranga un public numeros la lansarea albumului Exit. Spre rusinea mea, nu stiam multe despre Firma pana ieri, dar nici nu prea am avut chef sa caut. Asa ca i-am lasat sa ma impresioneze. Si au reusit.

Asa la prima impresie, mi s-a parut ca versurile lor au o usoara inclinatie filozofica si ca incearca sa-si creeze o imagine in tonuri de negru (vezi afisul de mai sus, coperta albumului arata la fel, videoclipurile sunt tot in genul asta) care nu se prea potriveste cu imaginea lor de pe scena. In afara de Rocca, solistul, care intr-adevar parea a fi in transa, ceilalti erau veseli, zambitori si chiar pareau ca se simt bine.

Au cantat aproape o ora, desi publicul mai vroia. Si eu as mai fi vrut si mi-a parut rau ca nu au mai ramas. Au reusit sa creeze "acea atmosfera" pe care mi-e greu sa o descriu in cuvinte si i-am aplaudat cu totii la scena deschisa. Desi sonorizarea nu a fost printre cele mai reusite, aparand diferente mari intre modul cum a sunat live si cd, am cantat cu ei "Baby is crying" de 2 ori, "Last night in Bucharest", "Nu-mi da pace", "Houston we have a problem".

Am plecat cu cd-ul si cred ca asta e cel mai important, si l-am ascultat vreo 2 ore apoi, cu prietenii cu care am fost la lansare. Instrumentele se aud clar, vocile se armonizeaza. E un album complex, mult peste ce fac altii din muzica romaneasca!

BRAVO FIRMA!

3 comentarii:

Anonim spunea...

A..Rocca il cheama pe solist? :)) E bine ca aflu si eu dupa. :P

Anonim spunea...

stiu ca ascultam demult in draci Firma-Nimeni :x

Corina spunea...

Ana -> Nici eu nu stiam inainte. Dar scrie pe album :)

Equilibru -> "Nimeni" a fost ceruta in draci toata seara de fanii mai "cu vechime" ;)